דף הבית > תקצירי מחקרים > ניתוח השלכות של טכנולוגיות מפציעות על צרכים טיפוליים של אוכלוסיית הגיל השלישי
ניתוח השלכות של טכנולוגיות מפציעות על צרכים טיפוליים של אוכלוסיית הגיל השלישי
חוקרים: אהרון האופטמן1, ארתור ליבוביץ'1
- אוניברסיטת תל אביב
רקע: לטכנולוגיות חדשות עשויה להיות השפעה על איכות חיי הזקנים, במיוחד בבעיות שאין עבורן כיום מענה מספק.
מטרות: הערכת טכנולוגיות מפציעות בטרם הבשלתן לשימוש מעשי, והפוטנציאל הטמון בהן לטיפול באוכלוסייה המבוגרת.
שיטה
שיטה
שיטה: סריקת פרסומים; ראיונות עם מומחים; סקר מקוון בקרב עשרות מומחים.
ממצאים עיקריים: על בסיס מיפוי של כ-60 טכנולוגיות מפציעות וראיונות עם 12 מומחים נערך סקר מומחים מקוון בו הוערכו 20 טכנולוגיות מייצגות, תוך התייחסות להיבטי מדיניות
מסקנות: לטכנולוגיות שנדונו צפוי שימוש נרחב עד 2030. לכולן תרומה גבוהה למדי לאיכות חיי המזדקנים. החסם העיקרי הוא כלכלי. לפעולות שונות לקידום השימוש מיוחסת חשיבות בינונית עד גבוהה מאוד, עם הבדלי דגשים בין הטכנולוגיות.
המלצות/ השלכות לקובעי המדיניות: הממצאים יסייעו בהעלאת המודעות לפוטנציאל הטכנולוגיות ובקידום השימוש בהן. רצוי לשאול האם ומתי ראוי להתנתק מרוח "הטיפול המנוהל" כשמעריכים פוטנציאל של טכנולוגיות. מומלץ לגבש חבילת הדרכה לסגל הרפואי/הסיעודי שתעסוק בכלי הערכה של טכנולוגיות, דרכים לקליטתן, הערכת עלות/ תועלת ועוד. חשוב לפעול להנגשת הידע על הטכנולוגיות לקהילה הרפואית, ע"י פרסום שיטתי בעיתונים הרפואיים. חיזוי טכנולוגי בתחום הרפואי צריך להיות תהליך שיטתי. רצוי ליזום מחקרי המשך לאור ההתפתחויות הדינמיות. מחקר המשך עשוי לעסוק ביתר העמקה בסוגיות שעלו בסקר הנוכחי ו/או לכלול טכנולוגיות נוספות. אפשר לשקול גם בניית תרחישים חלופיים של חדירת טכנולוגיות חדשות, תוך התייחסות לכוחות מניעים שונים.
מס’ מחקר: ר/2012/54
תאריך סיום המחקר: 08/2015