דף הבית > תקצירי מחקרים > עמדות מנהלי ועובדי בתי חולים פסיכיאטריים כלפי אשפוז וטיפול בחולים עם הפרעת אישיות גבולית
עמדות מנהלי ועובדי בתי חולים פסיכיאטריים כלפי אשפוז וטיפול בחולים עם הפרעת אישיות גבולית
חוקרים: אהוד בודנר1, יוליאן יאנקו2, שרה כהן-פרידל1
- אוניברסיטת בר אילן
- אוניברסיטת תל אביב
רקע: עמדות שליליות כלפי אשפוז וטיפול בחולים עם הפרעת אישיות גבולית (הא"ג) קיימות בקרב צוותים בבריאות הנפש ויכולות להשפיע על איכות הטיפול ועל משכי ועלויות האשפוז.
מטרות: בחינה מקיפה של העמדות כלפי חולי הא"ג בקרב 4 מקצועות (פסיכיאטריה, פסיכולוגיה קלינית, עבודה סוציאלית וסיעוד) בארבעה מרכזים פסיכיאטריים בישראל ובקרב המנהלים במרכזים אלה והערכה של מאפייני האשפוז של חולי הא"ג (בדגש על משך ועלות).
שיטה: הועברו שאלוני עמדות גלויות וסמויות ל-710 אנשי צוות בארבעת המרכזים, נערכו ראיונות למנהלי המרכזים ולמנהלי מחלקות ונאספו נתונים על מאפייני האשפוז של חולי הא"ג בשנים 2009-2011. ניתוחי שונות בחנו הבדלים במידת השלילה כלפי אשפוז וטיפול בחולים בין המקצועות ובין המרכזים הפסיכיאטרים.
ממצאים עיקריים: מקצועות הסיעוד והפסיכיאטריה אופיינו בעמדות שליליות יותר כלפי חולי הא"ג. נמצאו הבדלים בין המרכזים השונים, כשמרכז ד' אופיין ביותר עמדות שליליות, בעוד שהעמדות במרכז א' היו חיוביות יותר ולוו בעלויות ומשך אשפוז גבוהים יותר.
מסקנות: הפסיכיאטרים והאחיות עלולים לבטא יחס שלילי יותר כלפי החולים. סביר להניח כי לעמדות המנהלים השפעה על משך ועלות האשפוז של חולי הא"ג.
המלצות/ השלכות לקובעי המדיניות: ראוי לקיים קבוצות דיון שיכללו את מנהלי המחלקות ואת מנהל בית החולים כדי להחליט על האשפוז והשחרור של חולים בעיתיים מקבוצה זו. כדאי להשקיע בהכשרת כוח אדם מכל המקצועות הטיפוליים לטיפול בחולי הא"ג ברמת בתי החולים והמרפאות.
מס’ מחקר: א/2011/158
תאריך סיום המחקר: 07/2014